Тръгна процедурата за изграждане на нов парк и спортен комплекс във "Виница"

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:57 / 10.05.2018
9174
Тръгна процедурата по предвиденото изграждане на парк и спортен комплекс във "Виница". Това научи Varna24.bg от обявление на Общината за осигуряване обществен достъп до информация относно инвестиционно предложение за  изграждане на "Парк и спортни съоръжения в УПИ VІ "за спортен комплекс“, кв. 36 по плана на кв. "Виница“ с адрес ул. "Албатрос“, кв. Виница“, гр. Варна.

По повод на предвидената инвестиция преди време областният управител на Варна Стоян Пасев заяви за Varna24.bg следното:

Община Варна търси варианти за развитие на града. В тази връзка е нормално имотите, които не се стопанисват от държавата или да отидат в частна полза, или да отидат в полза на общините. На територията на Варна област има много имоти, които не се стопанисват от държавата по начин, по който трябва да се стопанисват и затова се предприеха действия от Община Варна част от тях да влязат в употреба.
  
Процедури тръгнаха за няколко имота, като са завършени за няколко парцела. Първият е в кв. "Виница", където на общината бяха прехвърлени 6 декара. Там по визията на кмета на район "Приморски" Петя Проданова и кмета на общината Иван Портних е предвидено да се изгради парк и спортна зона. Освен тези 6 декара около тях има други 11 декара, за които тече процедура за прехвърляне на общината. По градоустройствен план там е отредено за паркова зона и общината ще инвестира, но след като стане собственик на парцелите. Това е на Т-образното кръстовище в посока "Св.св. Константин и Елена". Тази територия беше държавна собственост. Процедурата е приключила", сподели Стоян Пасев.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).