Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Творби от Клара Шуман и Роберт Шуман в концерта "Имена от бъдещето" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 13.04.2016Коментари (0)1062
©
XIII Европейски музикален фестивал Варна продължава в петък, 15.04. в Градската художествена галерия със специалния модул на фестивалната програма в подкрепа на младите таланти. Концертът "Имена от бъдещето"ще представи студенти и докторанти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", сред които и бивши възпитаници на НМУ "Добри Христов" - Варна.

Младите имена, които варненската публика ще се радва да запомни, са Сара Паносян, цигулка, Мария Василева, виолончело, Дария Йовчева, пиано и Мартин Савелиев, кларинет. В различни камерни варианти те са носители на редица награди от национални и международни конкурси. Сега посвещават своя фестивален концерт на годишнините от смъртта на една от най-великите двойки в световната музикална култура - Клара Шуман /1896 г./ и Роберт Шуман /1856 г. / и ще изпълнят техни творби за различни камерни формации.

Музикантите започват своята съвместна работа през 2009 като студенти в НМА "Проф. Панчо Владигеров" София в класа по камерна музика на проф. д-р Георгита Бояджиева-Николова. Като камерни музиканти членовете на състава са носители на редица награди от национални и международни конкурси - II награда от Академичния конкурс за камерна музика /2014/, II награда от III Международен конкурс за Австрийска инструментална музика /2012/, II награда от XIX Международен конкурс "Музиката и земята"/2011/. През август 2015 младите музиканти са избрани да участват като представителен ансамбъл на НМА в майсторските класове по камерна музика в Международната лятна академия ISA15 в Райхенау, Австрия, където вземат участие в съпътстващия международен фестивал и изнасят концерти във Виена (зала Арнолд Шьонберг център) и в други градове в Австрия.

Сред престижните изяви на ансамбъла са и концерти на международния фестивал за съвременна клавирна музика "ppIANISSIMO". Тяхно е и първото цялостно изпълнение в България на "Триптих" за кларинет, пиано, ударни инструменти и струнен оркестър от Александър Райчев. След настоящата програма "Клара Шуман - Роберт Шуман", бъдещите проекти на състава ще бъдат фокусирани върху произведенията от камерния репертоар на българските композитори.

Началото на концерта в петък е в 19.00 ч.Билетите са на преференциални цени от 8 лв. и се продават в Билетния център на Фестивалния и конгресен център, а 1 час преди началото на концерта и в Градската галерия.

В продажба са и билетите за концерта на Евгени Божанов от модула "Български звезди от световния подиум, който е на 28 априлот 19.00 ч. в Градската художествена галерия. Билетите за концерта на адмирирания български пианист са от 10 до 15 лв. и могат да се купят също от Билетния център на Фестивалния и конгресен център.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: