УМБАЛ "Св. Марина“ получи престижна световна оценка за лечение на инсулт

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:39 / 30.04.2020
1195
УМБАЛ "Св. Марина“- Варна е в топ 10 за 2019г. на болниците в интернет базирания международен регистър за лечение на пациенти с инсулт SITS (Безопасно прилагане на лечения при инсулт).  Световното признание е за проследяване на пациентите с инсулт както по отношение на лечението им в острата фаза, така и при вторична профилактика на заболяването. Болницата е напълно окомплектована с кадри и апаратура на световно ниво и е водещ център в страната за съвременно диференцирано включително интервенционално лечение на пациентите с мозъчно съдова патология.

SITS е академичен, некомерсиален, международен комитет, базиран в Института Каролинска в Швеция. Създаден е от експерти в областта на мозъчните инсулти с цел да сертифицира качеството на лечението и вторичната профилактика на острия инсулт. Поради необходимостта от мониториране на лечението на  мозъчния инсулт е създаден и интернет базиран регистър за тези пациенти. Международната версия на регистъра започва да се използва през 2000 година. Днес SITS регистърът е достъпен навсякъде по света. Центрове от над 80 държави са включени в него, като  броят им бързо нараства.

Така варненската  университетска болница "Св. Марина“ се нарежда сред болници като Университетската болница в Хайделберг,Университетската болница в Глазгоу, Болница "Сан Хосе“ – Португалия, Хамад Дженерал Хоспитал – Катар и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).