Убиецът на Мартин ходел въоръжен до зъби с ножове, мачете и газов пистолет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:36 / 01.12.2015
4292
Мярка за неотклонение "задържане под стража" бе постановена по отношение на 33-годишният Виктор Панайотов, обвинен в убийството на 23-годишният Мартин от Николаевка в утрото на 28 ноември, предаде репортер на Varna24.bg. 

Днес Виктор влезе в съда старателно загърнат в качулката си, но по настояване на прокурора тя бе свалена.

Искането на адвоката му Петър Недков за по-лека мярка домашен арест не бе уважено от съдия Марин Атанасов. 

Защитата изтъкна като аргумент фактът, че Виктор сам се е предал на полицията и това до момента не било отбелязано нито от медиите, нито в останалите документи по делото.

"Не стана ясно от обвинението и от медиите как точно са задържани Виктор и останалите свидетели. Аз ги заведох в Областната дирекция на МВР в Девня и там си признаха всичко. Ако Виктор искаше да се укрие е имал време от 6.40 сутринта, когато е станало убийството, до 14.40 часа, когато се е предал, да стигне до Босфора, като се има предвид колко лесно се преминава българо-турската граница в този момент. Но той се предаде.", каза адвокат Недков.

Прокурор Галина Минчева каза, че за двете денонощия от задържането на Виктор са събрани безспорни доказателства, че обвиняемият умишлено е причинил смъртта на Мартин.

Панайотов е бил в пряк контакт с пострадалия като е нанесъл множество рани с нож, една от които в сърцето е довела до смъртта на младия мъж.

Преди деянието Виктор не е имал наранявания, но след излизане от дискотеката свидетели са видели в ръката му нож и кръв от прорезни рани.

Става ясно, че след мелето и клането в дискотеката и извън нея, Виктор е изпратил приятел да му купи превързочни материали и лекар е обработил двете дълбоки рани по лявата му ръка. След това се е прибрал у дома, изкъпал се е, облякъл си е чисти дрехи и дори си е изрязал ноктите. 

По трасето на инцидента, пред дискотеката и между читалището и детската градина, има следи от кръв. Тепърва ще се правят експертизи, но от обвинителният акт стана ясно, че Виктор ползва нож или ножове не за първи път.

През 2000 г. той е осъждан за грабеж с използване на хладно оръжие.

През 2015 г. е започнато досъдебно производство срещу него за съхранение на наркотици. При претърсване на автомобилът му в багажникът са открити ножове, мачете, газов пистолет и боксови ръкавици.

На 14 ноември тази година Виктор е задържан за наркотици, предмет на друго дело.

При настоящия случай при претърсване на колата му е намерен сгъваем нож, който обаче бил старателно измит и поставен в найлонов плик. 

Според прокурора съществува реална опасност Виктор да се укрие и извърши друго престъпление.

Адвокатът настоя за домашен арест, за да може обвиняемият да си направи операция на сухожилие на лява ръка. На това искане прокурор Минчева отговори, че в затворите в Ловеч и София има възможност това да бъде направено.

На инцидента са присъствали 5-6 човека. От свидетелските показания станало ясно, че Виктор и приятелят му Крум Андонов са се опитали да окажат натиск върху свидетелите относно техните показания.

Към момента не е установено дали Мартин и Виктор са се познавали преди това и какви са били отношенията им.

Днес пред съда Виктор каза, че иска домашен арест и заяви, че до момента е живял с родителите си във Варна, на ул. "Студентска" № 14.

За жестокото убийство на 23-годишният Мартин Виктор Панайотов може да получи до 20 години затвор.

Виж коментарите (4)

Още по темата (30):
17.02.2020 ВКС отказа да възобнови дело за убийството на Мартин от Повеляново
06.04.2019 Изненадващо намалиха присъдата на Гущера, убил млад мъж по особено жесток
начин
19.07.2018 Увеличиха присъдата на охранителя, убил 22-годишния Мартин в Девня
17.04.2018 Искат 20 г. или доживотен затвор за убиеца на Мартин в Девня
23.03.2018 15 г. затвор за охранителя, убил 22-годишния Мартин в Девня
19.02.2018 Изместиха делото за убийството на Мартин от Девня, промениха обвинението
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).