Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Участници в европроекта "E.T.O.S." се срещат с Христо Бозов
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 02.04.2012Коментари (0)846
На 3 април от 16:00 в зала "Варна" на община Варна представители на организации, партньори по европейски проект E.T.O.S. (Effective Training for Outsiders of Society - Ефективно обучение за социално изключени) ще имат възможност да се срещнат с доц. Христо Бозов - заместник-кмет на община Варна.

Проектът се осъществява с директното финансиране на генерална дирекция "Образование и култура" на Европейската комисия по програма "Грундтвиг", част от тематична програма "Обучение през целия живот". Водеща организация по проекта е Агенция за професионално обучение от Италия -Formater Vercelli, а община Варна е партньор по проекта.

Проектът E.T.O.S. е пресечна точка на социално-икономически и образователни ангажименти. Социално и трудово изолирани пълнолетни често не са имали шанса да получат официално удостоверение за възможностите и компетенциите си. Обичайно причина за това е, че не са завършили пълан учебен цикъл и са отпаднали от образователната система, имат различни когнитивни затруднения при обучението или пък това са имигранти, които не успяват продължително да посещават стандартизиран цикъл на обучение за пълнолетни. Липсата на официално признати умения намалява и без това ниските им шансове да се включат на пазара на труда и увеличава степента на социалното им изключване.

Целта на проект E.T.O.S. е да създаде атрактивен и практичен модел на обучение, който не изисква интензивно присъствие в "класна стая", но позволява обучение по време на работа, което да предаде и удостовери основни умения на описаната целева група. Разработваната иновативна методология на обучение и сертификация на уменията ще се осъществи посредством практически дейности и взаимодействие с местни предприемачи, които ще определят наставници, подкрепяни от опитни професионални обучители.

Системата за сертификация на умения ще включи в оценъчния си модел изискванията на кредитната система във висшето образование ECVET и ще осигури съответен документ, издаван в края на обучението. Десетте партньора по проекта са ангажирани с анализ на средата и оценка на обучителните нужди на над 90 заинтересовани организации в 6 държави на ЕС.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: