Ученици: Никой не е чистил тротоари около училищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (41)
17:07 / 10.03.2010
8811
Много от учениците, които днес трябваше да пътуват до класните си стаи ни алармираха днес за нередности. Повечето от тях са недоволни от снегопочистването, закъсненията на градския транспорт. Публикуваме едно от писмата на читателка на Varna24.bg, която ни изпрати снимки от района около Първа езикова гимназия, където тротоарите са в сняг до колене и учениците трябва да вървят по пътното платно:

Възмутена,поради вчерашните неадекватни действия от срана на Община Варна и потвърденото "разчистване" на улиците , ви изпращам няколко снимки, доказващи обратното.

За по-добра представа нека визуализирам "пешеходния" тротоар до Първа езикова гимназия.(Снимки 32, 33)

Снимките са на тротоара , по който трябва да вървим ,за да преминем разстоянието от спирката до училище. Както се вижда наистина е "разчистено" , но само и единствено от стъпките на пешеходци, преминали преди това.Единственият начин за вървене е по тясната ,двупосочна улица, по която се движат забързани за работа родители ,докарали децата си.

Ако се намери някой оцелял ,то тогава следва ново препятствие : преминаване през училищния вход. Добре утъпкан , приятно заледен , прилича на ледена пързалка с наклон минимум 50 градуса.

Преминал през входа и евентуално изкачил хлъзгавите, заледени стълби без да си паднал и без да си си счупил нищо, то ти ,достойно, можеш да се наречеш Survivor 1ЕГ , един от малкото.


 

Ако сте недоволни от снегопочистването и обстановката в града и смятате, че тя не е нормална за провеждане на учебни занятия - изпратете на редакционните мейли на Varna24.bg или чрез Формата за изпращане на новина снимки от непочистени улици, тротоари, подходи към училищата и др.

Четете само във Varna24.bg актуална и навременна информация за тежката ситуация в града, в следствие на непрекъснатите снеговалежи.

Виж коментарите (41)

Още по темата (101):
14.04.2010 Над 13 млн. лева са нужни за отстраняване на щетите от мартенските морски
бури
19.03.2010 Чистят плажа от боклуците, изхвърлени от морето
19.03.2010 Обещават пари за ремонт на буните
17.03.2010 Диги спасяват плажните капанчета в Златни пясъци
17.03.2010 Сняг заваля във Варненско
16.03.2010 До 10 дни изготвят доклад за безопасността на язовир Цонево
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).