Ученици напускат СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" заради учителка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (71)
09:41 / 24.10.2012
32532
Бивши и настоящи ученици от
VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Седмокласници напускат СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" заради учителка по математика. Повече от 10 деца за кратък период от време са преместени в други училища, само за един ден четирима седмокласници са напуснали руското школо. Родители са в паника, тъй като децата ще кандидатстват след седми клас, а математиката е основен предмет. Майки и татковци на няколко пъти са искали родителска среща по проблема, но такава е била отказвана. Затова родителите се събирали по барчета, за да умуват какво да правят и как да помогнат на децата си.

Въпросната преподавателка, заради която децата бягат, използвала часовете за всичко друго, но не и за математика. Занимавала се с това кой на каква тетрадка пише, защо оставя свободни листи, кой и защо пише на тефтер и т.н. Отношението й към учениците било обидно. Деца казали на родителите си, че за половин месец са решили едва 6 задачи, а вместо да преподава, учителката им казвала да си научат сами урока вкъщи.

"Започнаха да ми звънят родители от класа и да се консултират с мен как да постъпят. Майки и бащи са принудени да харчат луди пари за частни уроци, вместо знанията да се придобиват в клас. Настояхме пред класния ръководител за родителска среща по проблема, но ни бе отказано", каза майка на дете, преместено в друго училище. Поради желанието си да не създават конфликти и напрежение, родители са писали в молбите за преместване "по семейни причини".

Въпреки това обаче в Регионалния инспекторат по образованието имало подадени жалби, в които фигурират конкретни имена на родители. В тези жалби била посочена и конкретната причина за преместването на децата.

Междувременно родители признаха, че са много доволни като цяло от обучението в школото. Подготовката на децата по език е на изключително високо ниво, нашите деца са отличници в училищата, където са преместени. Руското училище е елитно учебно заведение и именно поради това не е нормално да се допускат такива проблеми, коментират родители.

От Руското училище категорично отрекоха за подобен проблем. Няма такова нещо, напусналите деца са четири на брой и в своите молби за напускане са писали, че причините са лични. Това каза директорът на учебното заведение Светлан Илиев.

Според него въпросната учителка е строга, изисква доста, но е добър професионалист. Оценките от входното ниво на седмокласниците се доближават с тези от останалите им тестове през годината, уточни Светлан Илиев. Той съобщи, че госпожата по математика е водила и други випуски, в които е имало добри резултати.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (71)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).