Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученици от 11 екоклуба, част от Младежкия воден парламент, се събраха във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 02.08.2023Коментари (0)704
©
Ученици от 11 екоклуба, част от Младежкия воден парламент, се събраха във Варна за участие в единадесетото лятно екоучилище "Балчик -2023 г.“. То се провежда до 5 август 2023 г. и е на тема "Богатството на Черноморския регион“, научи Varna24.bg.

Откриването на екоучилището се проведе в Конферентната зала в Нов учебен корпус на Техническия университет във Варна. На участниците бе презентиран цифровия двойник на Варненския залив и пристанище "Варна“ по проект Citizen Science и бе демонстрирано екологичното приложение "I See Sea" от преподаватели от Техническия университет.

Екоучилището е една от основите дейности на Българския младежки воден парламент, която цели да мотивира и обогати дейността на учебните заведения в областта на опазването на водите и водните екосистеми, както и да подтиква към създаването на съвместни екологични проекти. Събитието се организира с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и четирите басейнови дирекции.

По време на мероприятието участниците в екологичното училище ще се запознаят с водите, флората и фауната в Черноморския район със съдействието на експерти от различни институции в рамките на четири работни групи - воден мониторинг, биоразнообразие, екорепортери и театрална група. В програмата на екоучилището са включени посещения на Дуранкулашко езеро, Шабленски фар, Двореца и парка "Евксиноград“, Поддържан резерват "Сребърна“, Природен парк "Златни пясъци“, Двореца и Ботаническата градина в Балчик, Астрономическата обсерватория във Варна.

По време на екоучилището ще бъде извършен мониторинг в залив "Болата“, наблюдение на птици, фотолов, арт рисунки с текстилни бои "Морето през моя поглед“ и интерактивни игри, сред които "Водна олимпиада“, представени в традиционния сборник, който обобщава дейността на всяко еко училище. Постигнатите резултатите ще бъдат обобщени в сборник, достъпен и в онлайн формат на страницата на Младежкия воден парламент: https://youthwaterparlament.wordpress.com

Младежки воден парламент е организация, която обединява дейността на екологични клубове в цялата страна. Целта на парламента е да повиши екологичното самосъзнание на учениците и да бъде платформа за сътрудничество в инициативи, свързани с опазването на водните ресурси. Фондация Български младежки воден парламент е основана на 4 август 2011 г. под най-големия водопад на Балканския полуостров – Райското пръскало, с подкрепата на басейновите дирекции в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: