Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученици от НУИ "Д.Христов" изнасят концерт в Градска художествена галерия
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 29.05.2012Коментари (0)650
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, от класовете по "Класическо пеене" на К. Николова и "Клавирен съпровод" на Д. Койнова ще изнесат концерт на 31 май 2012 г. от 18.00 ч. в Градска художествена галерия "Б. Георгиев". В програмата ще прозвучат арии, песни, популярни канцонети от известни композитори. Солисти и Струнният оркестър при училището, с диригент Страцимир Павлов, ще представят пред публиката арии из оперите на Моцарт "Сватбата на Фигаро" и "Дон Жуан".

Костадинка Николова е възпитаничка на НУИ "Д. Христов". След завършване на висшето си образование известно време е член на трупата на Пловдивска опера, а от 1992 г. е солист -артист във Варненска опера. Лауреат е на Международния конкурс за млади оперни певци "Борис Христов" - София. В творческия си репертоар има над 20 оперни партии, вокални цикли, ораториални творби, песни. От 10 години се занимава и с педагогическа дейност.

Диана Койнова завършва средното си образование в НУИ "проф. В. Стоянов" - Русе в класа по пиано на Хачик Михранян, а висшето в НМА "проф. П. Владигеров" в класа на проф. Джулия и Константин Ганеви. Преподавател е по камерна музика и клавирен съпровод в НУИ "Добри Христов" - Варна.

Страцимир Павлов също е възпитаник на НУИ "Д. Христов" - Варна. Паралелно с основния си инструмент кларинет, завършва класа по композиция и оркестрово дирижиране на маестро Милко Коларов. Работи и с изтъкнати български музиканти, като Пенчо Стоянов, Александър Райчев и др.

От 1996г. живее и работи в САЩ. Там получава Бакалавърска степен по пиано и композиция от USA и магистърска степен по дирижиране. От 2002 г. е музикален директор и диригент на Оперния Театър в Литъл Рок, Арканзас. Ръководи Университетската Опера и е диригент и пианист на Афро - американски госпъл хор.

Свирил е на една сцена с легендата Рей Чарлз, бродуейската звезда Лорънс Хамилтон, както и за всички живи, американски президенти и техните съпруги, при откриването на "Clinton Presidential Library".

През 2008 г. Страцимир Павлов се връща в България и свири в множество групи, създава собствени музикални проекти, аранжира първия самостоятелен концерт на Орлин Павлов. Успешно съвместява концертната дейност с педагогическата - преподавател е в Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна и е удостоен с награда за млад учител от община Варна. Само преди дни получи награда "Варна" 2012 за иновативни музикални проекти.

Концертът на 31 май на учениците от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна ще предложи на ценителите на музикалното изкуство естетическа наслада и приятни мигове в забързаното ни ежедневие. Не ги пропускайте!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: