Ученици от Варна ще бранят спортната чест на България на световната гимназиада в Бразилия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:27 / 16.08.2023
850
Възпитаници на Математическата гимназия във Варна ще са единствените българчета, които ще бранят спортната чест на България на Световните ученически игри по лека атлетика. Олимпиадата ще се проведе от 19 до 27 август 2023 година в Рио де Жанейро, Бразилия.

В нея право на участие, като републикански шампион, има отборът на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна.

Делегацията за състезанието се състои от 10 състезатели и 2-ма ръководители от МГ. В игрите участват ученици, родени през 2008, 2009, 2010 година. Участието се организира и координира от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ).

Българският отбор е от Снежана Аначкова и Добромир Демиров - ръководители треньори, и състезателите: Даниел Табанлиев, Васил Бояновски, Андрей Шехредски, Алекс Андреев, Максим Колев, Николина Радева, Деница Узунова, Елеонора Бочева, Леонора Янкова и Стефания Костадинова.

Те бяха изпратени днес в сградата на Община Варна лично от кмета Иван Портних. Развълнуван съм! Много съм радостен. Варна обича спорта, каза прочуствено той и им пожела високи спортни успехи, предаде репортер на Varna24.bg.

В изпълнение на споразумение за сътрудничество между побратимени общини Варна и Дордрехт за 2023 г. се предвижда участие на варненски плувци в плувен маратон в Дордрехт, Нидерландия, стана ясно още на тържественото събитие в сградата на Общината в морския град. Определените двама участници са на база най-предно класирали се варненски плувци от плувния маратон Галата - Варна 2022, които да представят Варна на международния форум, който ще се проведе на 27 август т.г. Това са Александра Вачкова, Антоний Моралийски и треньора Джорджия Кадоглу.

И двата отбора получиха българското знаме от кмета Портних, което да развеят на спортните форуми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).