Ученици от Варна сред най-добре владеещите руски език в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 19.12.2017
2473
Бивши и настоящи ученици от
VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Възпитаници на варненското СУЕО "Александър С. Пушкин" се наредиха сред победителите в 15-та Международна Олимпиада по руски език в Москва.

Златина Дамянова е с диплом на победител 2 степен, а Ивелина Ангелова - с 3 степен, като се пребориха с конкуренцията на 2 500 участници. На финала от тях са останалиа 151 деца от 28 страни от цял свят, които се състезаваха в две направления - за ученици, изучаващи руския като чужд език и за ученици, изучаващи руски език като нероден, пише Монитор.

СУЕО "Ал. С. Пушкин" бе представено от 10 свои възпитаници, изучаващи руски, като първи и втори чужд език. Всички те преминаха предварителния подбор и достигнаха до полуфинал, а до заключителния етап на Олимпиадата останаха шестима 12-класници - Виолина Маринова, Венелин Павлов, Габриела Петкова, Ивелина Ангелова, Цветелина Попова и Даниел Станчев, под ръководството на своя преподавател - старши учителя по руски език и литература, Люба Станева. Седмият финалист е 10-класничката Златина Дамянова.

"Нашите деца се справиха с жестоката конкуренция на билингви деца от държави, в които масово се говори руски език, коментираха от варненското училище. Всички наши финалисти оставиха трайно впечатление у журито със задълбочеността на знанията и подробността на фактите, изложени в презентациите, със забавното си чувство за хумор и с умелото лингвистично сравнение между българския и руския език, както и с умението да се поднасят интересно вече известни факти. Можем да се гордеем, че България има своите победители в 15-та Международна Олимпиада по руски език, което показва нивото на подготовка и добре свършената работа от преподавателите в нашето училище", казаха още от СУЕО "Ал. С. Пушкин" във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).