Ученици, учители и родители изградиха зелена класна стая в СУ "Гео Милев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:58 / 13.11.2017
2356
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Зелена класна стая се открива в двора на Средно училище "Гео Милев". Тя е изградена изцяло от палети с активното участие на ученици от гимназиален етап, учители и родители.

Целта е зеленият кът да се използва за провеждане на часове по биология и здравно образование, човекът и природата, география и икономика, изобразително изкуство, дейности на различни клубове, практически упражнения. Учениците ще имат възможност да изработват предмети с природни материали, да правят хербарии. Мястото е подходящо за реализиране на мини проекти на екологична тематика, екосъстезания, еко кампании и други инициативи, свързани с опазване на природата.

Зелената класна стая е стъпка в посока на екологичното образование и тенденцията за обогатяване и разнообразяване на учебния процес, изграждане на умения за наблюдаване и анализ на природните явления и процеси.

Проведените учебни часове и инициативи в Зелената класна стая ще повишат отговорността на учениците към природата и допринесат за изграждане на екологични умения и навици. Така в дългосрочен план проектът ще доведе до формирането на активна гражданска позиция и желание да се опазва и съхранява природата и заобикалящата среда.

Зелената класна стая е изградена от май до октомври 2017 г. по училищен проект "На една Земя, под едно небе". Проектът е одобрен след участие в конкурса на Националната кампания "За чиста околна среда - 2017 г.", на тема "Обичам природата - и аз участвам", обявен от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОС/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).