Учениците от ГПЧЕ "Йоан Екзарх": Обидени сме, не сме наркомани и алкохолици! Готвачът: Станало е недоразумение, извинявам се!

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
15:33 / 19.12.2018
12264
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители и ученици от ГПЧЕ "Йоан Екзарх" заявиха за Varna24.bg, че са крайно обидени от предположението, че е възможно употребата на алкохол, цигари или нещо друго да са причините за влошеното им здравословно състояние. Децата са започнали да правят кръвни тестове, които да докажат, че не са употребявали наркотици. Все още много от младежите са със симптомите на тежко хранително натравяне, с разстройство и повръщане.

По повод на създалата се ситуация готвачът от заведение "Тейсти" обясни за медията ни, че е станало недоразумение и не е бил разбран правилно, за което поднася своите извинения на родители, учители и ученици. Той допълни, че също е силно притеснен за състоянието на учениците и се надява скоро да се изясни причината за хранителното натравяне.

Ето какво сподели за Varna24.bg адвокат Миглена Жечева, майка на ученичка от девети клас, пострадала от хранителното натравяне по време на коледното парти:

"Изразявам моето мнение като родител, това на детето си и на нейните съученици. От общия дух на изнесеното в медийното пространство децата ни се чувстват засегнати, че едва ли не ги наричат алкохолици или наркомани. Ако имаше някакво влияние алкохолно или друго, то щеше да даде отражение веднага, а не след 24 часа. По собствен почин учениците са тръгнали да дават кръв, за да докажат, че не са наркомани. Дъщеря ми също е готова да направи това, защото кръга от лица, които са засегнати е доста широк, включително и преподавателите. Учителите в Пета ЕГ си вършат перфектно работата, те са изпълнили дълга си да пазят децата във въпросните две вечери. Тепърва експертизите, които се правят, ще докажат кой носи вина за отравянето на децата. Тази ситуация донесе много неприятности на много семейства. Дъщеря ми все още е у дома, с болки в корема, подуване, не може да се храни нормално, хапва само солети и препечени филии и отново получава болки в корема. Не знам дали ще може до края на седмицата да отиде на училище. Предстои ни пътуване в чужбина, което също не зная дали ще успеем да осъществим. Това, което сподели тя, е че е хапнала няколко хапки и те не са били с добър вкус. Друг е въпросът, че учениците не успяха да си направят класната и контролните за завършването на първия срок. Изпускат материал. А за езиковите гимназии това е много важно", сподели майката на деветокласничката от Пета ЕГ. 

Припомняме, че по данни на РЗИ-Варна броят на засегнатите ученици от училището, които са с хранително натравяне е нараснал и те вече са 97. Взети са проби от заведението и персонала, където са празнували, както и от кетъринг фирмата, доставила храната за партито. Очаква се резултатите да са готови до дни и да стане ясна причината за неприятната ситуация.

Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
19.02.2019 Ето какво констатира проверката на прокуратурата по случая с натровените деца на партито във Варна
03.01.2019 Пълна мистика с натравянето на 104 деца във Варна! РЗИ: Може да е вирус
21.12.2018 БАБХ: Има разминаване в показанията на персонала и децата, сезирана е
полицията
21.12.2018 БАБХ запечата заведението и фирмата за кетъринг, свързани с хранителното отравяне на учениците от Варна
19.12.2018 Броят на децата с хранително натравяне след партито във Варна стигна 97
19.12.2018 От ръководството на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" защитиха имиджа си и този на своите ученици
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).