Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Училище "Юрий Гагарин“ участва в международна инициатива, посветена на мира и приятелството
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 01.06.2018Коментари (0)1800
©
130 ученици на Частно средно училище "Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“ - от предучилищна групадо IV клас, взеха участие в международната инициатива «Самыйдружныйхоровод», посветена на Деня на детето – 1 юни. Кулминацията на събитието бе точно в  12 ч., когато възпитаниците от "Камчия“ проведоха флашмоб - всички ученици, учители и родители танцуваха заедно. Акцията се провежда от 2014 г. по инициатива на "Националната асоциация за развитие на образованието "Тетрадка дружбы“ в Русия. Тя обединява децата по света в идеята за приятелство, толерантност и мир, независимо от пол, възраст, националност, вероизповедание, социален статус и физически характеристики. Тази година в нея се включиха над 8000 деца от 24 региона на Русия и различни страни по света.

По време на мероприятието работиха няколко интерактивни и творчески площадки. На една от тях - Дефиле на нациите - бяха представени 15-те националности, от които са учениците в училището. В "Камчия“ учат над 300 деца от България, Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Германия, Швейцария, Италия, Македония, САЩ и др. Именно езиковото и културното многообразие са сред факторите, които подпомагат образователния процес и правят възпитаниците ни различни – толерантни, любопитни, знаещи и успешни.

Мечтите и представата си за бъдещето, децата представиха в конкурс за рисунка на асфалт в двора на детския център "Радуга“. Така площадката се превърна в пъстра галерия от различни картини, чиито надпис беше еднакъв – Различни, но заедно! В края на празника учениците на "Камчия“ изпратиха своите послания за приятелство и мир, написани на крилете на хартиени бели гълъби.) ЧСУ "Юрий Гагарин“ в "Камчия“ е инициатор на международното движение "Белите гълъби на мирното детство“, което стартира от Детския комплекс в Ястребино и за три години достигна до над 60 страни по света. Белите гълъби на децата от "Камчия“ вече "летят“ и на борда на Международната космическа станция.

Днес бе и първата акция на доброволческия екип на Училището на бъдещето - "Приятелство без граници", част от инициативата на ЧСУ "Юрий Гагарин“ – "Добротворци“. В него участват 15 ученици от 5 и 6 клас. "Наричаме себе си добротворци и вярваме, че доброто не е абстрактно понятие, а сила, която може да обединява, да помага, да спасява и да носи надежда и вяра на всички», казват младите гагаринци, които смятат, че Добротворчеството е мисия на отговорните и активни млади хора към своя днешен и утрешен ден на младите хора, които ще направят света около себе си по-добър, по-сигурен, по-светъл.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: