Удареният от Марешки: Полицаите бяха на два метра от мен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:47 / 17.10.2014
2421
Полицаите са били сред преките свидетели на скандала и удара, който Веселин Марешки е нанесъл на Костадин Костадинов. Това заяви за Дарик удареният общински съветник. Вследствие на удара в лявото око Костадинов е получил сътресение на мозъка и се намира в болница, откъдето ще бъде изписан утре.

Бизнесменът Веселин Марешки беше арестуван в сряда вечерта пред пицария "Ред хот" на ул. "Студентска" 6, след като нанесе удар с юмрук в лицето на Костадинов. До саморазправата се стигна след намесата на общинаря в спор за имот.

"Полицаите бяха на два метра от мен. Точно затова никой не би предположил, че би посегнал да удари когото и да било", сподели пострадалият. Костадинов уточни, че е бил на мястото на инцидента в качеството си на общински съветник.

"Потърсиха ме граждани. Казаха: "Спрян ни е токът. Не ни го пускат, защото Марешки го възпрепятства". Как така един гражданин, пък бил и той Веселин Марешки, може да възпрепятства изпълнението на един определен служебен ангажимент!? Отидох, посъветвах ги да се обърнат към полицията и съответно казах, че полицията ще реши въпроса. Така е по закон. Оказа се обаче, че май законите в тази държава на важат за хората, които са с определен финансов и имотен статус", коментира местният депутат.

На следващия ден Костадинов е бил информиран, че на място са полицаи и служители на Енергото, които обаче не можели да влязат, защото били възпрепятствани.

"Стана ми много интересно как така един човек ще спира полицаите и реших, след края на работния ми ден, да отида на място", продължи разказа си общинският съветник, който е и директор на Регионалния исторически музей в Добрич.

Преди две седмици Костадинов е бил сигнализиран за подобен казус в с. Каменар. "Там обаче проблемът е бил разрешен с "един-два разговора", посочи местният депутат. Той разкри, че за последните 3 години, откакто е общински съветник, лично е получил над 750 сигнала от граждани, по които е реагирал.

"Оттук насетне големият въпрос е ще получи ли лицето, което е извършило това деяние, съответното наказание. Или ще се окаже, че както се пееше в една песен - за милиони няма закони. Не само аз, милиони граждани чакаме да разберем има ли закони за милиони, или няма", завърши Костадин Костадинов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (49):
10.03.2022 Мярка за неотклонение "парична гаранция" при повторното гледане на делото срещу Марешки за изнудване
10.03.2022 Стартира ново разглеждане на делото за изнудване срещу Веселин Марешки
23.04.2021 Съдебната сага срещу Веселин Марешки е на финалната права
17.11.2020 Апелативният съд публикува мотивите си по дело за изнудване срещу Веселин Марешки
14.09.2020 Ефективна присъда и глоба за Марешки, ето колко ще лежи в затвора
11.09.2020 Сагата във Варна с делото срещу Марешки и Колева продължава съвсем скоро
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).