Ударна акция на варненските криминалисти: Разбиха 5 оранжерии за канабис

Автор: Велизара Ангелова
Коментари (1)
13:30 / 23.03.2024
1751
В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР Варна задържаха трима мъже. В рамките на проведените действия, криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа, съобщиха от Областна дирекция.

Намерените и иззети са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – около 10 кг. В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати.

Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местност "Прибой", където криминалистите разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 бройки – в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните, в гр. Варна са открити 16 100 лева .

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувани три досъдебни производства по чл. 354а и чл. 354в от НК.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).