"Улицата на готвачите“ дари над 1700 лева за младежи със затруднения

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:25 / 14.05.2019
1535
Сумата от 1755 лева събра благотворително последното издание на "Улицата на готвачите“, която този път се проведе в емблематичното Морско казино на Варна само преди седмица. Средствата бяха дарени на Сдружение "Няма невъзможни неща“, което подкрепя младежи с ментални затруднения. 

Сумата ще се използва за закупуване на професионално стационарно и мобилно кухненско оборудване за сдружението и клуб "Хвърчило“, сподели Диана Настева, основател и ръководител на "Няма невъзможни неща“. Тя уточни, че с това оборудване ще работят помощник-готвачите, които са били обучени от професионална фирма и имат дипломи. Мобилното кухненско обзавеждане ще им позволи да участват и в различни събития на открито и извън центъра на организацията. "За нас интеграцията чрез труд и практически умения е най-важната“, сподели Диана.

От името на "Улицата на готвачите“, Гергана Пенева каза, че "топлата връзка“ и основна причина за избора на благотворителната кауза, е именно възможността тези млади хора да участват в различни събития и да използват готварските си умения, които да им осигуряват интеграция в обществото, трудови навици и заплащане за труда им.

Сдружението подпомага с обучителни дейности на около 20 млади хора между 15 и 35 години, като развива уменията им в три направления: озеленяване и градинарство, кухненски помощници и помощни дейности за бизнеса, а в социалното предприятие на "Няма невъзможни неща“ работят 6 души с ТЕЛК.

Е, ако още се питате има ли невъзможни неща?! – НЯМА!

Верни на социалната си политика за подпомагане на различни общности и развиване на умения и помощ на нуждаещи се, в следващото си издание "Улицата на готвачите“ отново ще подкрепи важна кауза. Очаквайте ни и ще разберете каква!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).