Улични хладилници събират храна за гладуващи хора във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:19 / 19.10.2015
5420
Празен хладилник бе поставен на пазар "Чаталджа" във Варна, за да събира храна за хора в нужда, предаде репортер на Varna24.bg

Инициативата под надслов "Ако си дал" има за цел да осигури безплатна храна за гладуващи варненци и всеки, който има нужда може да вземе по избор това, което намери вътре. 

За часове витрината се напълни с кутийки със супа и готвени ястия, бяха оставени банани и ябълки. 

Никой на пазара обаче, нито търговците, нито минувачите, знаеха, че продуктите са осигурени за гладни хора, които бедстват. Мнозина се заблуждаваха, че в хладилника са оставени порции от съседното заведение за хранене. Именно затова храната си стоеше непокътната и никой не смееше да отвори хладилника. 

Тепърва инициативата ще бъде разгласена, а варненци приканени да оставят ненужни продукти и годна за консумация храна за бедстващи хора.  

Мястото, където е поставен хладилника, е част от наетата от варненеца Мирослав Сотиров площ на пазара. В инициативата помага и Стефан Чолаков, който е първият подел каузата за даряването на излишна храна на крайно нуждаещите се в столичния квартал "Иван Вазов". 

Контролът върху хладилната витрина ще се осъществява от общинското дружество "Пазари". Следващата хладилна витрина ще бъде поставена на Централния пазар във Варна.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).