Уникална изложба гостува в Държавен архив - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 12.10.2023
672
Професионалният празник на българските архиви – 10 октомври, в Държавен архив – Варна, бе отбелязан с откриването на гостуващата изложба "Стари балкански фотографии“. Тя е резултат от дългогодишното сътрудничество с Държавния архив на Република Северна Македония и показва колко близки са обществата на Балканите. Общества, които в този период бавно събуват потурите си и се обличат в алафранга, тръгвайки по пътя на европеизацията. Наблюдавайки всекидневието, запечатано в тези снимки, ще видим колко общи черти носим, научи Varna24.bg.

Изложбата представя фотографското богатство в архивите на двете страни. Фотосите са обединени в няколко тематични групи, които описват бита, поминъка, занаятите и всекидневието на нашите предци.

В Държавен архив – Варна тя беше допълнена с оригинални фотографии от лични и учрежденски фондове обединени в 4 теми: Празниците на варненци; Поминъкът и ежедневието на варненци; Облеклото на варненци и Архитектурата на варненци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).