Условно наказаха жена за опит за грабеж на варненска спирка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:26 / 14.11.2017
2100
В бързо производство, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд - Варна наложи условно наказаниe на 45-годишна жена за извършен опит за грабеж

45-годишната К. М. призна вината си в това, че на 20 август тази година, като употребила сила, направила опит чрез издърпване да отнеме мобилен телефон и дамска чанта от друга жена. Опитът за грабеж е извършен на спирка на градския транспорт, в пиков час привечер и на оживено място в близост до МОЛ и супермаркет. 

Подсъдимата чакала на пейка под заслона на спирката, когато в съседство до нея се разположила пострадалата, държейки торба с покупки, дамската си чанта и мобилен телефон в другата ръка. Докато жената опитвала да позвъни, подсъдимата скочила от пейката и с две ръце започнала да дърпа чуждия апарат. Поради оказаната съпротива, вместо първоначалното си намерение да вземе телефона, подсъдимата пренасочила усилията си и дръпнала чантата на потърпевшата. Случайни граждани, които се намирали близо до спирката, се притекли на помощ, хванали подсъдимата и я задържали до идването на полицията.

45-годишната жена е безработна, с чисто съдебно минало. За извършения опит за грабеж съдът й наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).