Условно наказание за наркоман, спипан с трева във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:20 / 01.02.2017
1109
За противозаконно държане на марихуана, Районният съд във Варна наложи условно наказание на 34-годишен мъж.

Случаят е от 9 май миналата година. Тогава, при управление на автомобил в централната градска част, 34-годишният П. Петков бил спрян за рутинна проверка от полицейски автопатрул. Докато преглеждали документите, служителите усетили от купето на колата да се носи специфична миризма на канабиноиди. При личния обиск на водача и в автомобила били открити полиетиленов джоб, пластмасова чашка и малък флакон, съответно със суха и зелена тревна маса. 

Установено било, че това е марихуана, с различно процентно съдържание на активен компонент и общо нетно тегло около 44 грама. Експертиза оценява намереното у него високорисково наркотично вещество на обща стойност около 265 лева.

Мъжът е с чисто съдебно минало, но при него са налице данни за вредна употреба на марихуана и амфетамини. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му беше наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Вещественото доказателство - иззетата марихуана се отнема в полза на държавата и подлежи на унищожаване. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).