Условно наказание за шофьор от Варна, катастрофирал на пияна глава

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 09.02.2017
1080
Условно наказание и глоба наложи Районен съд - Варна на 60-годишeн мъж, шофирал в нетрезво състояние и причинил ПТП с друг автомобил.

 

Деянието е извършено вечерта на 19 септември миналата година. След консумация на бира, подсъдимият и негов познат се качили на предоставен им в услуга по-рано през деня лек автомобил. 

60-годишният водач управлявал колата между селата Долище и Новаково, когато вследствие мокрия път и алкохолното повлияване той се ударил в друг насрещно движещ се автомобил. 

В резултат на сблъсъка, на водачите и пътниците не били причинени телесни повреди, единствено - имуществени щети по двете коли. Извиканият по сигнал чрез тел.112 полицейски екип на мястото на катастрофата тествал водача с дрегер, като пробата отчела алкохолна концентрация от 1,52 в издишания въздух.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на споразумението, той ще търпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба от 200 лева. 

Освен това 60-год. мъж беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).