Уъркшоп и две кръгли маса са част от съпътстващата програма на "Златна роза"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 06.10.2014
1020
По-малко от седмица остава до откриването на най-значимото събитие за българското кино - Фестивалът на българския игрален филм "Златна роза" и по-конкретно неговото 32-ро издание, което традиционно ще се проведе във Варна.
Освен прожекции на филмите от конкурсната програма в категориите пълнометражен и късометражен игрален филм, любителите на киното ще имат шанс да станат част и от съпътстващата програма на фестивала.

Организаторите споделят, че макар не толкова любопитни за публиката колкото премиерните прожекции, събитията от съпътстващата програма са скелета на един фестивал. "Златна роза" е място за обмен, за създаване на политики и дебат - за създаване на кино много преди снимачната площадка. Ето защо, изкушените от седмото изкуство са поканени да проследят съпътстващите събития, надниквайки дълбоко отвъд редовните прожекции и откривайки истинската добавена стойност на фестивалния дух.

На 12 октомври, неделя, от 14 ч. в Зала "Прес център" ще се проведе представяне на български проекти, спечелили през 2013-2014 г. финансова подкрепа от НФЦ за развитие, с участието на Егле Вертелите - сценарист, режисьор и сценарен консултант от Литва, Филип Бергсън - кореспондент на радио и телевизия ВВС, фестивален селектор и програмен консултант от Великобритания, Гийом де Сей - продуцент от Франция, Матийо Перейра е Иглесиас - представител на Фестивала на любовния филм в Монс (FIFA) и Валери Калмиков - продуцент от Украйна.

От авторите си ще бъдат представени следните проекти - "Вътрешна сигурност", продуцент Вера Шандел, сценарист Георги Тенев, "30 дни Мария" - продуцент и сценарист Атанас Христосков, "Часовникът на Брежнев", Йоан пътува за Мека" - сценарист Емил Спахийски, "Другият" - продуцент Стефан Командарев, "Кралство Чамла", продуцент Галина Тонева.

Друга основна част от съпътстващата програма ще са организираните кръгли маси.

На 12 октомври, неделя, от 10.00 до 13.00 ч. в зала "Прес център" ще се проведе Кръгла маса на тема: "Културна политика, икономика и финансиране на българската филмова индустрия".

Организатори са Обсерваторията по икономика на културата и Национален филмов център.

На 16 октомври, четвъртък, от 12.30 ч. в зала "Прес център" ще се проведе Кръгла маса на тема: "Късометражното игрално кино - модел за реализация, модел за комуникация", организирана от списание "Кино" и Национален филмов център и с участието на млади автори и критици.


Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
05.09.2017 "Уестърн“ ще открие тазгодишното юбилейно издание на "Златна роза“
09.08.2016 Избираме кои любими български филми да гледаме на открито в района на Морската градина
16.10.2014 Утре закриват "Златна роза"
15.10.2014 Критиката на "Златна роза“ посрещна "Отчуждение“ с овации
14.10.2014 От "Златна роза": Документален филм е следващият проект на Иван Ничев
13.10.2014 "Живи легенди" с приходи от 700 000 лв.
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).