Уволниха учител във Варна, налетял на ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
08:58 / 28.11.2013
3347
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преподавателят по английски език - Димитър Гавраилов е освободен, след като преби две седмокласнички и нападна техен съученик. ММА реалитито се разиграло в училище "Васил Априлов" във Варна на 13 ноември. Даскалът е бил в изпитателен срок и веднага след провинението си е помолен от директора Петя Кателиева да напусне школото.

Инцидентът се разиграва в последния час. Една от ученичките си поглежда телефона, за да провери колко е часът. В това време Гавраилов й прави забележка да не говори по телефона.

Тръгва и преобръща чина, като удря седящо в съседство момиче с юмрук в устата. Момче от съседен чин става да защити ударената девойка, но Гавраилов мята и него, като го блъска в стената.

Моментално момичето, което е било обвинено, че говори по телефона си, отива в кабинета на зам.-директора Ивайло Иванов и се оплаква. В същото време родители, изчакващи децата си след последния час, влизат в училището и научават за скандала. Тръгват да търсят директора, но срещат Гавраилов в коридорите, където преподавателят отново налита на момчето, позволило си да защити съученичката си. Докато се разиграва екшъна, момичетата от класа започват да плачат неудържимо, а момчетата се афектират.

След като родителите разказват на директора за случилото се, Кателиева взема решение да го освободи. Гавраилов е бил в изпитателен срок и според ръководителят на учебното заведение оставането му в школото е било недопустимо.

Преди фаталната дата Гавраилов пак е нападнал ученикът, който е защитил приятелките си от класа. Счупил телефона на момчето, защото отново се подразнил от мисълта, че седмокласникът може би слуша музика в часа му по английски език. Детето и до сега е стресирано от ситуацията.

Днес + потърси за коментар и началника на Регионалния инспекторат по образование във Варна. Венцеслава Генова веднага се сезира и провери случая в училище "Васил Априлов".

От думите й стана ясно, че преподавателят по английски език Димитър Гавраилов наистина е освободен след инцидента.

Гавраилов е разказал пред директора на школото, че всъщност той не е блъскал нарочно децата и чина, а се е стигнало до боричкане за телефона. Въпреки неговото оправдание обаче, директорът Кателиева е била наясно с това, че мъжът е избухлив, има проблем с комуникацията с децата, сприхав е и решава да се лиши от него въпреки, че учителите по английски език по принцип са дефицит.

"Гавраилов е бил на изпитателен срок и той вече не преподава в училище "Васил Априлов", тъй като за всички учители най - важен е комфорта на децата, както и тяхното желание да получат добро образование и възпитание, а нашата цел е именно тази", заявиха от инспектората.

Източник: Днес +


Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).