Уволнили шефа на КАТ-Варна заради уронване престижа на МВР

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:31 / 15.01.2013
1480
Сигналът срещу уволнения началник на "Пътна полиция" - Варна, Валери Борисов, е подаден през пролетта на 2012-та година. Това съобщи днес на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в морската столица комисар Тодор Иванов.

Той се е отнасял за това, че бившият началник на КАТ Валери Борисов е използвал на два пъти служебната карта за зареждане на личния си автомобил с гориво, която всъщност трябва да се ползва единствено и само за нуждите на полицията. Щетата е на стойност под 100 лева. Веднъж е заредил бензин за 11 лева и още веднъж за 50 лева.

По думите на комисар Иванов веднага, след като сигналът е бил подаден, е започнала проверка по случая. В средата на октомври е сформирана дисциплинарна комисия, която да провери фактите около сигнала, защото поста, който заема служителя е отговорен и важен. Към края на миналата година комисията е излязла с предложение служителят Валери Борисов да бъде дисциплинарно уволнен.

Комисар Иванов каза още, че министъра на вътрешните работи е подписал заповедта за дисциплинарно уволнение на 8 януари. Заповедта е пристигнала вчера в Областната дирекция на МВР и е връчена на служителя. Директорът на полицията във Варна добави, че към момента не може да коментира дали Валери Борисов е извършвал други нарушения.

Комисар Иванов каза, че Валери Борисов е изключително съвестен служител, въпреки това е нарушил разпоредбите на МВР. Той е бил освободен от длъжност заради уронване престижа на ведомството. Иванов каза още, че се обсъждат предложения за това, кой да заеме поста началник на КАТ - Варна. По думите на комисаря, ако бъде намерен служител на Областната дирекция, който отговаря на всички необходими условия за заемане на поста той ще бъде назначен, но ако не бъде открит такъв служил ще бъде обявен конкурс.

"Ако се стигне до тази процедура ще ни отнеме доста време, за да намерим нов началник на Пътна полиция, но ако бъде избран кандидат от Областната дирекция - може да има нов началник и до седмица. Сами разбирате, че не може такъв важен пост да бъде оставен вакантен за дълго време", каза още комисар Иванов.

Източник: Днес +


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
15.01.2013 Цветан Цветанов потвърди за изцепката на шефа на КАТ - Варна
15.01.2013 Драгомир Ганчев пое временно КАТ-Варна
15.01.2013 Освободиха началника на КАТ във Варна заради злоупотреби по служба
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).