Ужасни подробности как Венцислав пребил Явор до смърт и го насилил сексуално

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (4)
14:19 / 02.05.2019
8268
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 37-годишният Венцислав А. за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, както и за действия на полово удовлетворение чрез употреба на сила. Разпоредителното заседание по наказателното дело срещу подсъдимия за престъпления по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 и по член 157, ал. 1 от Наказателния кодекс е насрочено във Варненския окръжен съд на 29 май тази година.

Подсъдимият Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С., били съседи преди години. След смъртта на майка му банката отнела имота и Явор започнал да води скитнически живот. От декември 2017 г. той заживял в дома на Венцислав.

На 13 февруари вечерта възникнал конфликт в апартамента на Венцислав. Поводът за скарването между него и приятелката му станало присъствието на Явор. Разбрал за това, подсъдимият започнал да нанасял удари с ритници и юмруци и с дървена тояга по цялото тяло на Явор, които се отличавали с особена жестокост и бруталност. Венцислав се възползвал от безпомощното състояние на жертвата си след побоя и извършил действия на полово удовлетворение с употреба на сила. След това изхвърлил тялото на Явор в тревна площ до блока.

Около 10 часа на 14 февруари 2018 г. случаен минувач забелязал легнал мъж. Разпознал Явор и се обадил на тел. 112. Дошъл екип на бърза помощ. Докато медиците преглеждали пребития Явор, на паркинга пристигнал и Венцислав. Той разказал, че пребитият живеел при него, но не се прибрал предната вечер.

Веднага след това Венцислав се обадил на своя познат Руси Д., познат като Руси Полковника. Явор починал на път за болницата, а за смъртта му подсъдимият научил от полицейски служител от Трето РУ на МВР. За да не падне подозрение за причинената смърт върху него, той си осигурил алиби.

Ако бъде признат за виновен за тези престъпления, Венцислав А. може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Виж коментарите (4)

Още по темата (14):
24.01.2020 Увеличиха с три години престоя зад решетките на Венцислав, убил приятеля си във "Владиславово"
31.10.2019 Протестират присъдата на Венцислав, искат доживотен затвор
30.10.2019 15 г. затвор за Венцислав, убил брутално своя приятел!
30.10.2019 Изнесоха зловещи подробности за смъртта на Явор от Варна, пребит и изнасилен от приятел!
29.05.2019 Дадоха ход на следствието срещу Венцислав, обвинен в убийство и изнасилване на свой познат
05.02.2019 Почти година след първоначалния арест, вижте какво става с обвиняемия за убийството на Явор от "Владиславово"
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).