Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В 13 училища и 14 детски градини във Варна текат ремонти през лятото
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 12.07.2016Коментари (0)1100
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Антон Страшимиров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Св. Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Св.св.Кирил и Методий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стефан Караджа":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В 13 училища и 14 детски градини на територията на община Варна текат ремонти през лятната ваканция. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на тв "Черно море" Лилия Христова - директор на общинската дирекция "Образование и младежки дейности". 

"Имаме визия за развитието на училищната система и я следваме. Много от знаковите училища в града, които се намират в центъра, не се предпочитат от родителите, тъй като базата им е стара. Това трябва да се промени и ние всяка година отпускаме средства за ремонти, но знаете, че публичните средства са ограничени", каза Лилия Христова. 

Вече е преасфалтиран дворът на СОУ "Св. св. Кирил и Методий". В училище "Патриарх Евтимий" върви смяна на дограмата. Такива дейности се извършват и в училище "Йордан Йовков", където освен това се ремонтира лекарският кабинет, както и коридорите на първия и втория етаж. Хидроизолация се прави в ОУ "Антон Страшимиров" и ОУ "Ангел Кънчев". Ремонт на фасадата и саниране на сградата върви в ОУ "Васил Априлов" и НГХНИ "Константин Преславски". В училище "Н.Й. Вапцаров" се реконструира само ВиК инсталацията, тъй като там предстои основен ремонт, финансиран от интегрирания план за градско развитие по ОП "Региони в растеж". ОУ "Стефан Караджа" е друго от училищата, в което предстои основен ремонт по същата програма. През това лято в него ще бъда извършен само ремонт на тоалетните. В ОУ "Черноризец Храбър" върви конструктивно укрепване и ремонт на помещенията за предучилищните групи. В ОУ "П.Р.Славейков" също има ремонтни дейности.

По ОП "Региони в растеж" ще бъдат осигурени общо 24 млн. лв. за училищната инфраструктура във Варна и още 12 млн. лв. за базите на професионалните гимназии. От общината са решили да изчакат с приключването на основните ремонти и тогава да правят реконструкция на училищните дворове.

В тази връзка предстои реализирането на интересна инициатива. В 15 училищни двора във Варна със съгласието на директорите ще бъдат обособени кътове с детски площадки с различни съоръжения, които ще бъдат използвани както от учениците, така и от малчуганите от квартала. Тези кътове ще бъдат оградени в рамките на двора, за да не позволяват свободен достъп до сградата с цел обезпечаване на сигурността. От друга страна, с изграждането на подобни детски площадки ще бъде по-рационално използвана площта на училищните дворове, която обичайно е между 14 и 20 дка.

На територията на 14 детски градини във Варна също текат ремонти през лятото. Те са финансирани с общо 1 312 510 лв. Отделно над 1 млн. лв. са вложени в ремонта на ЦДГ "Мир", която дълги години беше с неизползваем втори етаж. През лятото ще бъдат ремонтирани с общински средства ЦДГ "Гълъбче", ЦДГ "Ран Босилек", ОДЗ "Първи юни", ЦДГ "Ян Бибиян", ОДЗ "Дружба", ЦДГ "Незабравка", ОДЗ "Славейче", ЦДГ "Валентина Терешкова", ЦДГ "Калина Малина", ЦДГ "Мечо Пух", ОДГ "Ален мак", ОДЗ "Приказка", ОДЗ "Детски свят" и ЦДГ "Синчец". "Детските градини са ни приоритет наравно с училищата, защото децата прекарват там много дълго време, а за големите градове се очаква този престой регламентирано да бъде удължен на 10 -12 часа. Всичко навсякъде трябва да е нормално и хигиенично, както РЗИ го изисква от нас", коментира Лилия Христова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: