В Германия въртят клип за изчезнал във Варна турист, наградата остава 80 000 лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 16.12.2015
1427
Близките на изчезналия след почивка във Варна германец Ларс Митанк направиха видеоклип, който е разпратен до множество телевизии и радиостанции в Германия и вече се излъчва по някои от тях, предаде Дарик. Майката на младия мъж се надява, че това ще помогне при откриването му. Тя умолява видеото, което е преведено на български и английски, да бъде споделяно в социалните мрежи и да достигне до повече хора.

Ларс Митанг е в неизвестност от 8 юли 2014 г. Седмица по-рано той е на почивка в хотел на "Златни пясъци". По време на отпуската си участва в сбиване и му е спукано тъпанчето. Поради тази причина получава лекарска забрана да се качи на самолета и не успява да се прибере в родината си заедно със своите приятели, които отлитат от България на 7 юли.

На следващия ден Ларс отново е прегледан от лекар на летището във Варна, като прегледът продължава около 40 минути. Тогава германецът внезапно напуска стаята и побягва, прескачайки оградата на аеропорта. В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът, в който има около 300 евро.

Кадри от пристигането и бягството на германеца от летището са включени в клипа. Те са заснети от охранителните камери.

Ларс е обявен за издирване от Интерпол. На страницата на международната организация е отбелязано, че е висок 1,80 м и тежи 85 кг. Като отличителни белези са посочени белег на лявата му китка, широк нос и червеникава брада, ако си е пуснал такава.

В една от последните публикации в създадената за Ларс група във "Фейсбук" близките му споделят коментар, който подкрепя тяхната теория. Според авторката не трябва да се губи надежда, че младият мъж може да е жив. Тя изтъква, че дребни престъпници едва ли биха скрили "професионално" трупа, а и освен това досега щяха да се опитат да съчинят някаква история и да приберат наградата. Германката допуска, че младият мъж може да обитава изоставена къща в някое село, където за него се грижат местните хора.

Към същата публикация близките на Ларс са добавили как при посещението си в България през септември са установили, че в някои полицейски управления не знаят за изчезналия германец.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
14.05.2018 Най-популярният издирван в "YouTube" е изчезнал във Варна
30.03.2017 Частен детектив: Ларс може да се укрива в гора близо до летището на Варна
07.12.2016 Търсят в Бразилия мистериозно изчезнал във Варна германец
11.07.2016 Две години без следа от изчезнал турист, близките му дават 40 000 евро за информация
04.09.2015 Издирването на изчезналия преди година германец е в задънена улица
18.05.2015 Намериха почти пълен двойник на изчезналия Ларс, оказа се клошар
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).