В четири училища в областта довършителните дейности ще продължат до 30 септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 15.09.2015
581
Във връзка с подготовката за новата учебната година контролираните от Регионалната здравна инспекция във Варна учебни заведения са 136, като 134 са общински, а четири училища са частни. 

Това заяви за Радио "Фокус" - Варна д-р Дочка Михайлова, изпълняващ длъжността директор на РЗИ - Варна. За всички тези обекти са издадени 16 предписания още от предходната учебна година. 

Дейностите са извършени в 12 от учебните заведения, като само в четири от училищата дадените предписания не са осъществени до край. В ОУ "Васил Левски" в село Поляците и в ОУ "Христо Ботев" в село Партизани довършителните дейности продължават. До 30 септември ще бъде създадена организация, за да се довършат строителните ремонти. Учебните занятия могат да започнат, тъй като няма здравен риск за децата. 

Довършителни дейности, основно в коридорите, ще се извършват и в две училища във Варна - в ОУ "Патриарх Евтимий" и ОУ "Капитан Петко Войвода". "Няма да се затрудни провеждането на учебния процес, дейностите не създават здравен риск и поетапно ще се довършат. Всички учебни заведения могат нормално да започнат работа", допълни д-р Дочка Михайлова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).