В област Варна бяха открити осем детски полицейски управления

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 14.10.2016
1716
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Добри Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В област Варна бяха открити осем детски полицейски управления в училищата: ОУ "Васил Априлов", ОУ "Георги Сава Раковски", ОУ "Добри Чинтулов", СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Белослав, ОУ "Панайот Волов" - ж.к. "Виница", СУ "Васил Левски" - гр. Девня, ОУ "Иван Вазов" - гр. Провадия и ОУ "Св. Климент Охридски" - с. Изворско. 

В началото на месец октомври започна активната фаза на програмата. Проведоха се първите учебни часове с децата от детските полицейски управления, които се запозанаха с ролята на полицията в обществото и ценностите, които тя утвърждава, както и с видовете полиция. 

По детайлно им беше разказано за ежедневните задачи и функции на полицейските служители от "Охранителна полиция". Децата имаха възможност да видят отблизо помощните средства на полицаите - белезници, палка, касака, бронежилетка, както и различните видове униформи.
От тази седмица стартираха и модулите по "Детска полицейска лична защита" и "Оказване на първа долекарска помощ". 

Инструктури по полицейска лична защита от сектор "Специализирани полицейски сили" на ОДМВР - Варна проведоха първите занятия в училищата в Белослав и Девня. С активното съдействие на ръководството на БЧК - Варна започнаха и занятията по "Оказване на първа долекарска помощ" в ОУ "Васил Априлов" - Варна.

Децата от ОУ "Панайот Волов" - ж.к. "Виница" се запознаха с използването на служебни полицейски кучета в полицейската дейност.

Програмата "Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).