В общината биха отбой от идеята да пуснат автомобили по цялата ул. "27 юли"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 27.04.2009
1019
Общинската администрация се отказа от плановете да отвори за движение цялата ул. "27 юли". Целта беше за летния сезон през определени часове от денонощието да се въведе двупосочно движение по трасето на пешеходната зона, така че автомобилният поток оттам да се насочва по ул. "Шипка". Проучванията на експертите обаче показали, че идеята по този начин да се "отпуши" натовареният трафик в центъра на Варна няма да бъде достатъчно ефективна. Промяната срещна отпор от страна на недоволни граждани, още докато бе в идейната си фаза. Живеещи в района варненци дори подали жалба срещу намеренията в тази част на улицата да се изгради автоподлез. Според експерти подобно съоръжение би било най-подходящо решение за трафика в тази част на града, но за реализацията на подобен проект са необходими над 10 млн. лв.

Зам.-кметът арх. Венелин Жечев бе категоричен, че общината се отказва от плановете за промени в затворения за автомобили участък на ул. "27 юли", но не и от проектите за разширяването на пешеходната зона по бул. "Княз Борис I" и кръстовището на ул. "Антим I". Жечев уточни, че това няма да се отрази на инвестицията, защото заложените в общинския бюджет 2,25 млн. лв. трудно ще покрият дори новия проект. Той ще се сведе до изграждането на "джоб" за десен завой към ул. "Антим I", както и реконструкция на пешеходната връзка от бул. "Сливница" по бул. "Княз Борис I" до Икономическия университет, обясни зам.-кметът. Tака от хотел "Черно море" до университета ще се оформят и 3 ленти за движение, като едната от тях ще бъде за автобуси. За обезпечаването на разходите по новата организация на движение в центъра бяха заложени първоначално 4,5 млн. лв. 2 млн. лв. от тази сума, която ще бъде осигурена чрез заем, обаче бяха пренасочени към строително-ремонтните работи по ул. "Атанас Москов" (до Аспаруховия мост). Други 250 000 лв. бяха заделени във фонд за проектиране на обекти по публично-частното партньорство.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)

Още по темата (57):
21.05.2015 Отварят движението по бул. "Княз Борис I" и бул. "Мария Луиза" от днес
20.05.2015 Кметът: От утре проблемите с трафика във Варна трябва да приключат
20.05.2015 Варна посреща началото на туристическия сезон с нова визия на основните подходи за града
18.05.2015 До 3 дни приключва ремонтът на бул. "Мария Луиза"
15.05.2015 Отварят ремонтирания участък на бул. "Осми Приморски полк"
12.05.2015 Ремонтираха почти всички плочки в центъра, но най-разбитите оставиха
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).