Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В петък ще стане известен приемът на деца в детските градини на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 29.05.2013Коментари (0)1453
© Varna24.bg
В петък ще станат известни имената на децата, родени през 2010 година, които ще бъдат приети във варненските детски градини. Заради големия обществен интерес към резултатите от приема в детските заведения и през тази година община Варна ще даде възможност на медиите и на представители на родителите да присъстват на процедурата по класирането.

През последните четири години организацията и провеждането на класирането, чрез генериране на случайни числа, се извършва на 31 май във всички детски градини. Директорите на детските заведения са информирани, че трябва да създадат необходимите условия за прозрачно протичане на процеса.

Точно в 9.00 часа директорите ще започнат да изпращат информация с данните на кандидатствалите деца към сървъра, а той на произволен принцип ще определи кои са приетите в детските градини. Отпечатването на списъците с класираните деца, подадени от електронната система, ще се извърши пред всички. След това директорите ще ги разпишат и подпечатат. Родителите по тяхно желание, могат също да ги разпишат. Съгласно правилата, списъците ще бъдат поставени на публични места до входа на всяко детско заведение и ще бъдат оповестени в сайта на община Варна.

Родителската общност е информирана, че списъците с приетите деца във всяка детска градина, трябва да съответстват на подадената от директорите информация за прием до системата АДМИН на Министерството на образованието, младежта и науката. Това означава, че е недопустим нерегламентиран прием на деца, които не са в оповестените списъци с приети деца. При допускане на подобни нарушения, директорите ще носят дисциплинарна отговорност.

През тази година в първа група на варненските детски градини ще бъдат приети 1942 тригодишни варненчета. От години община Варна провежда целенасочена политика за изграждане на нови детски градини и разширяване на съществуващите детски заведения. Само през последната учебна година в Морската столица бяха разкрити допълнително места за 350 деца. Въпреки това и сега се очаква 18 % недостиг на местата в детските градини, тъй като заявления за прием са подали 2 377 родители. Припомняме, че до няколко месеца предстои да започне строителството на нови корпуси в три детски градини във Варна. В ход е обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител.




Още по темата: общо новини по темата: 53
23.09.2022 »
17.09.2021 »
03.02.2021 »
12.10.2020 »
05.10.2017 »
07.09.2017 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: