Вандали опустошиха читалището във "Владиславово"! Погромът е пълен

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:05 / 05.04.2019
7924
Вилнееща група от крадци са опустошили през нощта читалище "П.Р. Славейков" във "Владиславово", научи Varna24.bg

Вандалите са връхлетели през прозорци и врати, натрошили са инвентара и са обърнали всичко с главата наопаки. Задигната е техника и оборудване, включително и музикални инструменти, сред които и тъпан. 

"Разбито е цялото читалище. Обърнали са помещение по помещение, от струпаните неща по стаите не можем да влезем, трошили са навред и са грабили като обезумели. Изсипвано е, късано е, тъпкано е всичко...Такова нещо не съм виждала през живота си. Изкъртени са врати и дограми, катинари са счупени. Атакували са с взлом навсякъде, очевидно е, че са били група от много хора. Липсва озвучителна техника, лаптоп и много други важни неща. Ние нямаме СОТ, бюджета ни е толкова оскъден, че не сме имали средства за това. Наоколо няма и други сгради с видео наблюдение. Ще направим всичко възможно да се справим и да не спираме дейността на школите", коментира за Varna24.bg секретарят на читалището Мая Друмева. 

От пресслужбата на полицията съобщиха за медията ни, че сигнал за нападението е подаден в 5 часа тази сутрин. Екип от криминалисти снема отпечатъци, за установяване на извършителите. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са предадени на Районна прокуратура във Варна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).