Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна брои дните до музикалния фестивал "Радар“
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 12.08.2015Коментари (0)647
©
Нововъзникналият фестивал "Радар“ се организира от фондация за културно развитие "Сидея“ и музиканта и композитор Димитър Бодуров за втора поредна година." Радар“ се интересува от безграничните възможности на взаимодействие на музиката с останалите форми на съвременно изкуство, споделят организаторите. Фестивалът ще се проведе от 21-ви до 23-ти август в центъра на морската столица.

Целта му е да представи музикални проекти, в които по кохерентен начин се срещат филм, видео арт, поезия, театър, танц и нови технологии. Тук джазът, електронната и съвременната класическа музика са част от едно цяло с различни прояви - концерти, аудио-визуални експерименти, съвременен танц и музика на живо, отворени дискусии, работилници и ателиета за деца и възрастни. 

Отворена за смели идеи под мотото "Фестивал отвъд музиката", платформата представя нови за България формати и концерти на световно известни артисти от Германия, Франция, Холандия, Словения и Великобритания, както и утвърдени български имена от родната сцена.

В тон с новаторския дух са избрани и локациите - места в града, чието музикално лице е непознато, като новото културно пространство във Варна - вътрешния двор на Градска художествена галерия, където ще се представят аудио-визуалните проекти или Обсерваторията, която ще има своята премиера като музикална сцена с концерта на виртуозната цигуларка Биляна Вучкова. 

В рамките на фестивала за първи път в България ще се излъчи филмът Bjork: Biophilia Live, записан на живо от представянето на Бьорк в лондонския Alexandra Palace през 2013г. както и серията късометражни филми Fugues на Антоан Вивиани.  

Тази година фестивалът получи наградата на EFFE LABEL 2015-2016 за продукция, отличаваща се с високо художествено качество, за събитията, които представя и за ключовото въздействие на местно, национално и международно ниво, което фестивалната платформа оказва. Призът е получен наравно със 761 фестивала от 31 страни.

Съпричастен към опазването на околната среда,"Радар“ има в екипа си специалист по зелени политики, който работи за тяхното прилагане в рамките на фестивала с цел да се намали произведеният отпадък.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Изграждане на Национална детска болница в София
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: