Варна - домакин на международна среща по програма "Европа за гражданите“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 13.06.2017
1157
На 15-ти и 16-ти юни Варна ще бъде домакин на международна среща по проект "Общите корени на обединена Европа. Европейските граждани за Европа!" по програма "Европа за гражданите". В Юнашкия салон ще се проведе информационна среща на тема "Социални иновации, младежка заетост и младежко сътрудничество за европейска солидарност и толерантност". 

Над 30 чуждестранни представители ще дебатират и работят съвместно с българските участници по няколко ключови направления, свързани с възможностите за младежка заетост, кариерно развитие, мобилност, влияние на демографските фактори върху безработицата и сътрудничество между бизнеса и институциите в посока подготовка на младите хора за бъдещата им професионална реализация. Варна като град, спечелил титлата Европейска младежка столица 2017 ще представи перспективите пред младите хора и амбициите да се превърне в "град на знанието". Дордрехт ще покаже как бизнес, образователни институции и община могат да си партнират ефективно в рамките на създадения парк за устойчиво развитие, а Реклингхаузен ще сподели опита си в интегрирането младежи от уязвими групи. В дебатите ще се включат политици, експерти от образователните институции и администрацията, представители на неправителствения сектор, бизнеса и младежките организации.

Дейностите по проект "Общите корени на обединена Европа. Европейските граждани за Европа!" се реализират в мрежа от градове, в която участват следните партньори: Реклингхаузен (Германия)-водещ партньор, Дуе (Франция), Дордрехт (Нидерландия), Битом (Полша), Бая Спри (Румъния), Варна (България), Тисавашвари (Унгария), Ормож ( Словения), Форли ( Италия) и Солнок (Унгария).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).