Варна инвестира близо 3 млн. лв. за нови гробищни парцели

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:12 / 21.08.2017
2659
Около 3 млн. лева ще бъдат инвестирани от общинско дружество "Обреди" ЕООД в нови парцели за гробни места и в инфраструктурата им в най-големия варненски гробищен парк "Тополи". 

Това включва съвместният план между община Варна и ръководството на дружеството. 

"В ход са отчуждителни процедури за нови терени, което освен необходимите средства за тяхното присъединяване, изисква и средства за изграждането на инфраструктурата. Предвиждаме да се направят нови алеи и да се ремонтират компрометираните участъци, да се поставят осветление и пейки, контейнери и площадки за отпадъци, да се изградят чешми и да се осигурят тоалетни, обясни управителят на общинската фирма, Елица Ботева. 

В момента парка е в лошо състояние и хората често и основателно недоволстват от този факт. Разбираме ги, затова предприехме необходимите действия, за да бъде "Тополи" в приличен вид. Имаме предписание за изграждането на огради, да се засили охраната... Предстои да бъдат премахнати опасните дървета, да озеленим и облагородим района", каза още Ботева.

Предвид факта, че гробищен парк "Тополи" и Централен гробищен парк "Варна" са напълно изчерпани и там се погребва в отчуждени гробни места, за които трудът за подготовката, изкопаването и заравянето е изцяло ръчен, се е наложило увеличение на цените на някои от услугите, предлагани от общинската фирма, които не са променяни от 2008 г. В същото време разходите са се повишили многократно. 

В момента общинското дружество "Обреди" обслужва и се грижи за 7 гробищни парка, сред които са Централен "Варна", Парк "Тополи", "Юг -1" в кв. "Аспарухово","Юг- 2" в местността "Кантара", "Галата", "Север -1" в кв. "Виница" и "Север - 2" в местността "Кара тепе".


Източник: Монитор

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).