Варна може да остане без видеонаблюдение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 20.12.2011
1524
Ако до края на януари МВР не седне на масата за преговори с "Варна Ефкон" и не предложи схема за разплащане на своите задължения, ще остане без достъп до видеонаблюдението в града. Това съобщи местният депутат от ПП "Движение Нашият град" Владимир Тонев.

Той бе упълномощен от колегите си в съвета да ги представлява на общото събрание на съдружниците във "Варна Ефкон" ООД. То трябваше да се произнесе относно ползването на системата за видеонаблюдение за нуждите на варненската полиция. Ако вътрешното министерство не поеме своите финансови ангажименти по поддръжката на технологията, уличният "Биг Брадър" може да секне в полунощ на 31 януари догодина.

С писмо до министър Цветан Цветанов ще представим желанието си за преговори. Целта е те да се проведат до края на идния месец. Ако МВР не откликне на предложението за разговори, нямаме друг избор, освен да преустановим достъпа му до системата за видеонаблюдение. Общината вече е изплатила всички свои финансови ангажименти, но задълженията на МВР в размер на 2,447 млн. евро продължават да висят. Бихме приели дори споразумение доплащането на системата да се извърши на вноски. Надяваме се да предложат някакъв вариант, без дори да поставяме въпрос за лихва, коментира Владимир Тонев.

Според него вътрешното министерство вече е покрило своя дял от разноските по видеонаблюдението в София. В морската столица обаче няма никакъв принос за финансирането, сервизирането и поддръжката на системата, въпреки че на практика е единственият ползвател, който извлича ползи от нея. Ефектът от уличния "Биг Брадър", който позволява да се проследят автомобилите на нарушителите и да се контролира редът в града, е безспорен, но поддръжката изисква средства, категоричен бе общинският съветник от "Нашият град".

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
30.01.2015 1 600 000 лв. за австрийци, за да се сдобие Варна с действаща система за видеонаблюдение
01.08.2012 Цветанов: Кметът не е виновен за похарчените пари за камерите по улиците на Варна
27.04.2012 Искат месечен наем от 150 хил. лв. от МВР за уличните камери на Варна
17.02.2012 Уличните камери работят, въпреки поредния ултиматум
14.02.2012 Спират камерите по варненските улици
02.02.2012 Преговарят за собствеността на уличните камери във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).