Варна счупи летния рекорд по сватби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 14.08.2014
664
Варненци счупиха летния рекорд по броя на вдигнатите сватби, като само за юли през Ритуалния дом на общинската фирма "Обреди" са преминали 138 двойки, които са се бракосъчетали. Според Весела Великова от отдела за весели ритуали се очаква през август да има нов рекорд, защото записванията вървят усилено.

Изнесените ритуали са твърде малко това лято, коментира Великова. Сред тях е вечерен ритуал, изнесен на яхта, който е един от най-романтичните, на диви плажове и дори под водата на потопения в морето срещу курортите край Варна самолет Ту-154 на бившия държавен глава Тодор Живков. Това обаче са по-скоро екзотични сватби, към които по-голямата част от младоженците вече не се стремят толкова, както в минали години. Потвърждават го и от "Акваполис" на Златни пясъци, където през други лета имаше поне по 1-2 сватбени тържества, а това лято няма нито едно. Според Великова в повечето случаи сега младоженката държи на бялата си рокля, на високия ток и грима и само страстни любители на екзотиката и луди глави биха си развалили традиционния комфорт, като ги заменят с акваланги и плавници.

За разлика от варненци, добричлии все повече предпочитат изнесените сватбени ритуали и международните бракове, отчитат от Обредния дом в града. За своята сватба през лятото младоженците избират ресторанти край морето, а ритуалът се извършва или на пясъка, или край басейн, или на фона на морска гледка. Голфигрищата, нос Калиакра и заливът Болата също са предпочитано място. Младоженци от Добрич са избрали Археологическия музей във Варна и симфоничен оркестър за сватбения си ритуал.

Най-много са рускоговорещите булки сред смесените бракове. Води Русия с три младоженки, а с по две са Латвия, Украйна и Беларус. Добруджанските моми пък са хванали в брачните окови съпрузи от Румъния, Великобритания, Косово, Македония, Ливан и Канада.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).