Варна се превръща в българската "Силициева долина"

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
08:58 / 17.03.2017
6449
"Клъстер Варна град на иновациите" бе създаден във Варна, научи Varna24.bg от публикация в профила на кмета Иван Портних. Ето какво сподели градоначалникът:

"С цел създаването на предприемаческа екосистема във Варна и привличането на предприемачи от страната и чужбина, така че градът да се превърне в център на иновации, създадохме "Клъстер Варна град на иновациите". 

Той обединява 3 варненски университета, общината и фондация Webit. Само през последните 3 месеца отвориха врати офисите на няколко международни компании, разработващи корпоративни софтуерни решения за водещи брандове като DM, Carrefour, Promod, LOreal и Disnеy.

Варненски адрес от 1 декември има и компания, занимаваща се с иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги и повишават ефективността на самите финансови институции. Сред клиентите и партньорите й са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), World Bank, ACCION International, VisionFund International и други. 

Преди дни свой екип във Варна установи и американската компания C3i Healthcare Connections, която е един от водещите доставчици на услуги в областта на технологиите и аутсорсинга на бизнес процеси за фармацефтичната идустрия в световен мащаб. 

"Заради университетите и фактът, че това е градът с най-много млади хора в България, и заради доброто предлагане на офис площи от висок клас", така мениджърът на един от новосъздадените изнесени софтуерни екипи обяснява причините за започналото превръщане на Варна в българската Силициева долина."

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).