Варна се превърна в един голям афишарник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:13 / 12.05.2014
2505
Бързи кредити, автомобили рент а кар, масажи по домовете и на промоция с 50 % намаление, уроци по испански, живи агнета - директно от овцефермата - безплатно клане, екологично чист пчелен мед, ремонти по домовете, хидроизолация и ремонт на покриви, пари на заем, експертни счетоводни услуги, работа в Германия, еднократни нощувки - изгодно, безпроблемно изкупуване на земеделска земя ... Изреденото дотук не е извадка от рекламен справочник, а разлепени напечатани и написани на ръка, различни по размер, цвят и материя обяви по стълбове и дървета по варненските улици, съобщават от администрацията в "Приморски". Редом с тях от трафопостове, ел.табла, и всяка площ, която се е сторила подходяща, но не и на регламентираните за това места, ни "гледат" покани за театрални представления, концерти, спортни състезания. Ето още какво казват от районната администрация:

Вече недоумявате защо Ви занимаваме с това?Ето защо!
На 26 април се проведе поредната акция "Да изчистим България за един ден!".
Е - изчистихме я!
Но не за един ден, а само за няколко часа.
Изредените по-горе съобщения, реклами и покани бяха отстранени от служителите на районната администрация от стълбовете и дърветата от бул. "Генерал Колев" в отсечката от ул. "Царевец" до бул. "Чаталджа" и по бул. "Чаталджа" в отсечката от бул. "Генерал Колев" до бул. "Осми Приморски полк".
И....

Още на следващия ден, 27 април, се събудихме с нова порция обяви, покани и оферти. Вероятно предлагащите услугите са сметнали, че разчистването е било направено, за да се освободи място за техните "послания". Вероятно лепящите тези обяви смятат, че имат право на това нали са "граждани" на Варна и Варна е техния дом, а в дома си човек е свободен да прави каквото реши.

Само че никой в дома си не цапа и не руши и се съобразява с останалите.

И следващият път, когато отправим гневни критики, че е грозно, че не ни харесва, че този или онзи не си е свършил работата - нека минута преди това помислим ние дали сме изрядни.

Как може да се промени това ли?
Като се спазват правилата - има наредби, които определят тези правила и регулиращ механизъм със санкции.

Другото - другото е въпрос на възпитание, съвест и осъзнато мислене, че всеки от нас освен права има и задължения.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).