Варна ще е домакин на 18 събития от председателството на Съвета на ЕС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 03.01.2018
1836
Варна ще бъде домакин на 18 от събитията по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. 12 от тях са политически срещи, а 6 - културни прояви.

Начало на културната програма ще бъде поставено на 24 януари със симфоничен концерт в Театрално-музикален и продуцентски център - Варна. Част от културния афиш ще бъдат операта "Тоска" от Джакомо Пучини, балет от Хертел "Зле опазено момиче", Европейският музикален фестивал и Великденски фестивал - балет "Дон Кихот. Всички постановки са дело на Държавна опера- Варна.

През май Варна ще бъде домакин на второто издание на форума Innowave, който м.г. събра над 700 представители на IT и стартъп компании. "Innowave Pre-Summit 2018" ще се проведе на 11 и 12 май.

До края на същия месец са планирани редица неформални работни групи и срещи, по теми "Митнически съюз", "Данъчно облагане", "Данъчни въпроси" и Конференция по несъстоятелност. От 28-и до 1 юни Варна ще е домакин на курс по морска сигурност на тема "Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС".

През юни в морската столица ще се проведе заседание на Комитета по образование и неформално заседание на тема "Конкурентноспособност и растеж", заседание на Управителния комитет на Европейската мрежа за съдебно обучение, както и среща на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията на черноморско икономическо сътрудничество. Предстоят международна среща за ролята и значение на Черноморския регион, както и Годишно общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).