Варна ще има парк за велосипеди под наем

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:42 / 21.02.2017
1716
Съвсем скоро Варна ще има парк за велосипеди под наем. Предстои възлагане на обществена поръчка на изпълнител за проекта на Община Варна за депа за отдаваните под наем возила. Гражданите и гостите на Варна ще ги ползват за придвижване в морската столица. 

Това каза кметът Иван Портних, който откри във Варна международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона, пише "Черно море". Возилата ще могат да се ползват от студентите за придвижване от централни райони в града до университетите им. 

Възможността за разработването на такъв парк бе въпрос, зададен от български студент по време на откриване на изложението. Това е идея, по която Общината работи отдавна, но забавянето и дължи на факта, че до този момент, въпреки многобройните опити, не се е намерил успешен партньор, който да изпълни тази поръчка. 

Тъй като екологичните изисквания на планетата и промяната в мисленето и придвижването на хората обаче налага осъществяването на практика на тази идея, варненското кметство е предприело разработване на собствена концепция. Засега кметът не се наема с времеви рамки, в които вело-паркът ще бъде готов обаче.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).