Варна ще разкрие индустриална зона и тех парк

Автор: Димитър Щерев
Коментари (8)
13:43 / 18.01.2024
6009
С поглед към бъдещето Варна ще разкрива и индустриална зона, и тех парк. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев, след срещата му с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който днес е на работно посещение в морския град.

Целта е развитието на иновативни индустрии, като високи технологии и зелена икономика, които освен, че са много модерни и търсени в световен мащаб, носят и висока добавена стойност.

Варна, като регион, има всички необходими условия, стана ясно още от думите на кмета Коцев. Това са и университетите, от една страна, и човешкия ресурс, и логистична и транспортна свързаност и обезпеченост, като пристанища и летище.

Тех паркът може да се обособи в района на "Аспарухово", а индустриалната зона или в терен в община Аксаково (където има терен от близо 3 хиляди декара), или на територията на община Варна - край Тополи и Казашко (където терена, макар и заедно с частни имоти, е с големина хиляда декара).

Идеята бе представена и пред посланика на Франция у нас, който изявил интерес, стана ясно още от думите на кмета Коцев.

Варна е един от най-обещаващите райони у нас, допълни пък министъра на икономиката и индустрията. Целта е да стане един от най-бързо растящите икономически региони у нас, обясни Богдан Богданов.

И той се фокусира върху местоположението на Варна и региона, добрата му транспортна свързаност със страната. Тука е идеално за развитието на сектори с висока добавена стойност. И в момента има такива - примерно в IT-индустрията, които искаме да надградим, обясни министър Богданов.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).