Варна ще строи ново училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
11:17 / 21.10.2016
10082
Варна ще строи напълно нова сграда, в която да бъде настанена Математическата гимназия "Д-р Петър Берон". Това съобщи днес кметът  на морския град Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg. 

Изявлението бе дадено по повод визитата на градоначалника в МГ, където започва строителството на нов уникален закрит спортен комплекс. 

"Това е едно от представителните училища за Варна, което ни е носило много гордост като варненци с постиженията си. В момента работим усилено с правителството и почти сме извървели пътя да получим 6 млн.лв. от държавата, ако трябва Община Варна ще даде още, за да направим нов дом на Математическата гимназия. Това ще даде възможност на много деца при нови условия да започват своето образование, така че на добър час на този проект и да се си пожелаем догодина да се съберем по повод генералното решение на този въпрос", каза Иван Портних

На въпроса къде е парцела за новото строителство, кметът отговори с усмивка: "Работим в момента!" и спести новини и подробности около начинанието. 

Стана ясно, че идейният проект за новото училище ще бъде изработен от гимназията, като по предварителни данни сградата трябва да бъде планирана за над 1300 деца, с повече от 40 учебни помещения. Обсъждат се различни варианти за терен, където да бъде построена сградата.

Ако бъдат отпуснати средствата, се очаква строителството на новото школо да стартира още от догодина. 

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).