Варна сложи финал на информационното турне "Вашите права като европейски граждани“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 29.09.2017
1979
Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите, се включи в заключителната част от турнето "Вашите права като европейски граждани", която се проведе във Варна. "Тази инициатива е много полезна, защото предоставя синтезирана и важна информация как хората могат да потърсят работа или партньор за свой бизнес зад граница, а ако са студенти - как да отидат на практика или стаж в друга държава от Европейския съюз", каза Арабаджиев.

Целта на информационната ни кампания е да отидем на място при хората в различни части от страната и да им дадем съвети и да им разясним техните права, добави Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център, който функционира към КЗП.

Информационната кампания се проведе между 25 и 28 септември 2017 г. Освен в Морската столица бяхме още в Ботевград, Тетевен и Омуртаг.

Турнето "Вашите права като европейски граждани" се организира съвместно от европейските мрежи в България - Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център България, Информационен център "Европа Директно: София", Enterprise Europe Network - България и Бюро Творческа Европа (офис МЕДИА). 

Финалът във Варна бе ознаменуван и с безплатна прожекция на филма "Лудетини" във Фестивалния център.

Имам двама сина в чужбина - единият работи във Франция, другият учи в Германия, , разказа мъж в Тетевен, докато проучваше брошурата със съвети за правата на пътниците при полет със самолет. Преподаватели от четирите града проявиха интерес към образователната програма Еразъм плюс и получиха съвети от първа ръка как могат да се възползват от възможностите, които тя предлага в сектор училищно образование. По-малките деца получиха книжки за оцветяване с интересни факти за ЕС. За най-любознателните посетители, които успяха да отговорят на въпроси, свързани за историята и държавите в ЕС, имаше награди.

Турнето, което разяснява правата на българите при пътуване, пазаруване, учене и работа в други държави от ЕС, се провежда по традиция всяка есен в различни места из цялата страна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).