Варненци: Алея първа заприлича на бунище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 06.03.2023
2043
За едни майка, за други мащеха! Думата ми е за държавата... С тези безсмъртни думи на Елин Пелин, но отнесени към местната власт във Варна, изказват своето възмущение жители на морския град, посочвайки наболял проблем, който замърсява и загрозява един от емблематичните райони в града, любимо за разходка, джогинг, трупане на слънчеви лъчи място, а именно алеята преди Първа буна.

Районът отдавна е изгубил чара и красотата си. От години едно бивше, неработещо и пустеещо заведение все повече заприличва на бунище. От скоро проблемът още повече избуя - вода се стича, незнайно от къде, но превърна мястото в блато. Водата тези дни вече потече по Крайбрежната алея.

"За щастие е студено, че и комари щеше да завъди", коментират варненци, които през изминалите почивни дни около Националния празник се разходиха в района и документираха с фотоси проблемния участък.

"Уви, градът ни стана кат' пустиня, навред бетон, бараки и печал. Докога ли ще сме в таз' среда от тиня, сред толкоз много смрад и кал?!", стихоплетстват жители на града в социалните мрежи, видя репортер на Varna24.bg.

"Аа няма проблеми после нали ще ни я начислят вода на всички потребители, за ко да бързат да я оправят аварията иначе", коментира друг гражданин.

"Това да не е паметник, оцапан с боя, че да реагират светкавично!", заявяват риторично трети, визирайки поруганият тези дни паметник на граф Игнатиев, който светкавично бе почистен от общински служители."За кучета и котки може, за прасета не може", допълва го друг, перифразирайки крилатата реплика на Георги Русев, в ролята му на Дочо Булгуров от култовата БГ лента "Селянинът с колелото".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).