Варненци: Чудо ще е, ако се завърши ремонтът на "Приморски" до края на април

Автор: Пламена Николова
Коментари (13)
15:27 / 02.04.2018
13943
Завършването на ремонта по бул. "Приморски" до края на април ще е истинско чудо. Това коментираха варненци, които минаваха край огромните изкопи на обекта, за да стигнат до Морската градина, предаде репортер на Varna24.bg.

Според работниците по трасето множеството дъждовни дни объркали плановете и затова е напълно възможно сроковете, обявени от кмета Иван Портних и министърът на регионалното развитие и благоустройството  Николай Нанков, да не бъдат спазени. Все още пътната отсечка, свързваща бул. "Цар Освободител" с парка и гарата, е обърната с хастара наопаки.  

В момента по бул. "Приморски“  се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблема с дъждовните води. Втората част на бул. "Приморски“ - от кръстовището с ул. "Михаил Колони“ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина, съобщиха наскоро от Община Варна.

Неотдавна и кметът Портних коментира следното: "В момента извършваме подмяна на подземните комуникации. Проектът предвижда нова пътната настилка, изграждане на нови бордюри и тротоари, подмяна на улично осветление и поставяне на вертикална пътна сигнализация и маркировка. 

Важно е да решим проблема с водите, които се събират край Летния театър по време на валежи и създават затруднения за трафика. Стойността на обекта е 1,85 млн. лв., а финансирането е по ОП "Региони в растеж". 

При подходящи метеорологични условия ремонтът трябва да приключи през април. Догодина ще продължим с рехабилитация на втория етап от трасето - от автоподлеза на ФК до гаровия площад".

Виж коментарите (13)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).