Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци: Гласуваме за един чист и спокоен град!
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 25.10.2015Коментари (3)2610
Спокойно и леко потегли изборният ден във Варна. Най-ранобудните гласоподаватели в слънчевото неделно утро се оказаха младите семейства и възрастните хора, видя репортер на Varna24.bg.

"Дойдохме рано да гласуваме, за да е свободен денят ни, времето е чудесно и ще му се порадваме в Морската градина с малкия. А иначе смятам, че всеки трябва да гласува, защото ние сме тези, които решаваме какво да се случва. Смятам, че не сме безгласни букви, всеки трябва да носи отговорност за това, което става в града ни. Искам един чист и спокоен град, с уредени места в детските градини, с добро обслужване в модерни и чисти здравни заведения, искам много места, където може да играе детето ми, искам Варна да бъде най-предпочитаният туристически град, за да има работа в този бранш целогодишно. Много са пожеланията към бъдещия кмет и Общински съвет, но оценявам и това, което се направи до момента", сподели млада майка при влизане в училищния двор на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Варна.

Жена на средна възраст мотивира желанието си да гласува днес така: "Навремето Варна беше град с който всички се гордеехме. От доста години обаче, това не е така.
Миналата година гледах един репортаж по телевизията в който възрастен бургазлия разказваше, че мечтата му била да види Бургас преди Варна и колко бил доволен и щастлив защото тази мечта се сбъднала, когато разбрал, че по икономически показатели и по предпочитан град за живеене родният му град е изпреварил нашия.
Много бих искала отново да се гордея, че живея тук, да съм спокойна, че възпитавам тук детето си. Много ми се иска един ден синът ми да остане във Варна, а не да се мести да живее и работи в столицата или в чужбина.
Осъзнавам, че от моя избор днес зависи това да бъде така, защото не искам да се сблъсквам с надути, корумпирани и безхаберни държавни служители, чиито заплати се плащат от моя джоб. Искам да живея в спокоен европейски град, чиито управници са направили необходимото за да има повече работещи и доволни хора, повече културни събития, чисти улици, без дупки.Надявам се в деня на местните избори самата аз да направя своя правилен избор, за правилното управление на града ни, управление което не зависи от партийни принадлежности, а такова което ще върне самочувствието на варненци. Искам аз и моето семейство да се живеем спокойно тук, а да не си мечтаем да живеем далече от Варна".

Преди да пусне своята бюлетина възрастен мъж сподели: "Продължавам да гласувам, защото искам да знам от кого да търся отговорност за това, което се случва в града, където живея. До сега не съм имал тази възможност, защото резултатите се разминават с вота ми. Въпреки това не мога да остана безучастен!".

Млад човек обясни желанието си да даде своя глас така: "Реших да гласувам, защото това е мое конституционно право. Въпреки че моят глас едва ли ще попречи на платения вот, с който сме свикнали на всички избори, поне пред себе си и семейството си ще знам, че неутрализирам поне един глас срещу кебапче или 20 лв. Варненци да излязат да гласуват - това е единствения начин да съборим циганския вот и схемите на политици, които не се накрадоха, наядоха, напиха..."

"Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 

За осигуряване на охраната на изборните секции в днешния ден са ангажирани около 320 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Служителите на звената на дирекция "Български документи за самоличност" в ОДМВР - Варна издават и в днешния ден (от 08:00 часа до 18:00 часа) удостоверения на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората", съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Над 302 000 са избирателите във Варна за местните избори, тези за националния референдум са с 5-6 000 повече.
397 са секционните избирателни комисии във Варна, 632 са общо комисиите за Варненска област. Бюлетините за местния вот са три. Те се пускат сгънати без плик в урните, а бюлетините за референдума се поставят в незапечатан плик.

Ако в бюлетината за избор на общински съветници, се посочат две и повече преференции, тя не се счита за невалидна, но преференция не се отчита. Във Варна няма да има подвижна избирателна секция за хора с увреждания, тъй като заявките са само три. Избирателите с такива проблеми обаче могат да ползват общинския транспорт, след като се обадят във фирма "Градски транспорт".

Учениците и студентите гласуват по общия ред, няма удостоверения за гласуване на друго място, а единственият документ, който важи за гласуването е валидна лична карта.

"Освен физическата охрана на СИК е създадена организация за приемане и отработване на сигнали за нарушаване политическите права на гражданите. В ОДМВР - Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Сигнали и жалби продължават да се приемат на електронния адрес на ОДМВР - Варна: varna@mvr.bg", обясниха от полицията.

На тел. 112 гражданите също могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, като сигналите биват предавани в компетентните структури на ОДМВР - Варна. Към настоящия момент е поета охраната на 16 помещения във Варненска област, в които се съхраняват бюлетини и изборни материали за предстоящите избори в неделя.

На всички избирателни секции са извършени охранителни и противопожарни обследвания от служители на ОДМВР - Варна и РДПБЗН. По линия на противопожарната безопасност в изборния ден ще бъде осигурено засилено дежурство от състава на РДПБЗН - Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rumiana Petrova 4
премахни филтъра

0
 
 
Само че никой не гледа кой с какво влиза в изборното помещение - не се проверява . Ето какво пише : " Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората", съобщиха от пресцентъра на полицията."
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
България в еврозоната
Катастрофи в България
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: