Варненци беснеят: Автобуси прескачат курсове в час пик, пътуването се превърна в кошмар

Автор: Пламена Николова
Коментари (15)
09:24 / 20.02.2019
12253
Пътуването по някои линии на градския транспорт се превръща в истински кошмар за варненци в час пик, когато хората отиват или се прибират на работа, а учениците на училище, видя репортер на Varna24.bg

Хората роптаят, че автобусите по една от най-натоварените линии 148 прескачат курсове, а струпаните по спирките пътници не успяват да се натъпчат в автобуса. 

Промените в една от най-редовните до скоро линии, правят впечатление на пътуващите от известно време, когато бяха извършени промени в движението заради затварянето на бул. "Цар Освободител". Вместо през десет минути, градските возила минават през повече от 20 минути сутрин и вечер, точно, когато по спирките има най-много хора. 

Автобус №148 е с един от най-дългите маршрути и минава по бул. "Владислав", където за разлика от бул. "Сливница" трафикът не е толкова натоварен, затова е предпочитан от много пътници. 

Тази сутрин обаче имаше хора, които не успяха да се качат, въпреки огромните усилия да се сместят в автобуса. При отварянето на вратите възрастен господин падна на спирката на "Тракия" в посока центъра, след като тълпата се втурна да слиза. 

Шефът на "Градски транспорт" инж. Злати Златев сподели за Varna24.bg, че ремонтите създават сериозни затруднения при спазването на графиците. Дали това е причината за спестяването на част от курсовете при някои автобуси обаче не е ясно.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).