Варненци без достъп до гаражите си заради строителството на бул."Левски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:12 / 13.04.2018
4397
Живеещи в района автогарата във Варна сигнализираха, че достъпът до гаражите им е невъзможен. Причината за абсурда е изграждането на пешеходна зона и бордюр, които заемат част от локалното пътно платно, по което доскоро са минавали. Строителните дейности са част от проекта за доизграждане на булевард "Васил Левски" в града. 
 
Потърпевшите заявиха за БНТ, че нямат достъп до гаражите си от началото на януари. Подали са сигнали до Общината, но без резултат.

"Никой не е идвал при нас, за да види това, което реално се строи. Не можем да вкараме вътре колата си, не можем да минем отникъде. Едно моторче може да влезе, но не и кола", коментират потърпевшите.

Освен че не могат да ползват гаражите си, хората са притеснени, че при всеки проливен дъжд домовете им ще бъдат наводнени. Мястото, където живеят, е в ниската част на булеварда. Въпреки това за дъждовната вода са изградени само две малки шахти. Високият бордюр също ще пречи на оттичането на водата.

"Преди имаше изградени шахти. Отделно каналът, който беше действащ, поемаше тази вода, а сега всичко това вече е анулирано. Въпросът ми е също към хидроинженера, как го е изчислил, че две шахти ще могат да поемат тази вода при едни валежи, при положение че в края на улицата имаше 4 шахти и водата отиваше към дерето", недоволстват варненци.

Директорът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов заяви, че локалното пътно платно ще бъде разширено и хората отново ще могат да ползват гаражите си. Ще бъде решен и проблемът с оттичането на дъждовната вода.

Виж коментарите (1)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).